Alege inotul pentru copilul tau!

In conditiile societatii actuale, cand copiii sunt tentati sa incerce gustarile nesanatoase, de tip fast-food, bogate in grasimi, sau nenumaratele tipuri de dulciuri rafinate, cand distractia pentru ei inseamna a petrece cat mai mult timp in spatele unui ecran, fie ca este vorba de televizor sau de calculator, ca sa nu uitam masina care ii transporta rapid oriunde este nevoie, practicarea unui sport a devenit o necesitate fundamentala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri.
Practicarea unui sport ii invata inca de mici sa adopte un stil de viata echilibrat : o alimentatie corespunzatoare, consum de apa in cantitati suficiente, respectarea orelor de somn, intretinerea igienei corporale, disciplina, punctualitate.
De ce sa alegem inotul pentru copilul nostru?
– invata sa inoate
– creste imunitatea
– se dezvolta armonios
– imbunatateste increderea in sine
– formula ideala pentru scaderea in greutate
– imbunatateste ritmul cardic si respiratia
– socializeaza
– remediu pentru astm
Inotul, solutia terapeutica !
Multa vreme, sportul a fost interzis micutilor astmatici. Astazi s-a ajuns la concluzia ca natatia este sportul care poate ajuta plamanii micutilor bolnavi de astm. Punand in miscare musculatura intregului corp, inotul stimuleaza functia plamanilor, crescandu-le astfel capacitatea de functionare.
Inotul este de asemena indicat si copiilor cu probleme osoase: scolioze, epifizite de crestere, pentru ca apa preia din greutatea corpului si durerea care apare in cazul practicarii altor sporturi dispare in totalitate.
Inotul este singurul sport ce se poate practica indiferent de varsta si conditia fizica, este unul dintre cele mai deosebite sporturi, neavand restrictiile fizice si medicale precum celelalte activitati sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *